Postani Superbabi blogerka!

čiščenje_kopalnice

Kako pravilno počištiti kopalnico

Čiščenje kopalnice je eno najpomembnejših gospodinjskih opravil, saj je to prostor, kjer se vsakodnevno zadržujemo in kjer higiena igra ključno vlogo. S pravilnim pristopom in nekaj triki lahko kopalnico očistite temeljito in učinkovito. Tukaj je celovit vodič za čiščenje kopalnice, ki vam bo pomagal ohraniti ta prostor brezhibno čist in svež.

Priprava na Čiščenje

1. Zberite Potrebne Pripomočke: Preden začnete, pripravite vse potrebne pripomočke. Potrebovali boste:

 • Večnamensko čistilo ali čistilo za kopalnico
 • Čistilo za steklo
 • Razmaščevalec (po potrebi)
 • Belilo ali dezinfekcijsko sredstvo
 • Gobice, krpe iz mikrovlaken in ščetke
 • Krtačo za čiščenje fug
 • Vedro
 • Gumijaste rokavice

2. Odstranite Predmete: Iz kopalnice odstranite vse predmete, kot so brisače, preproge, koši za smeti in osebni predmeti. To vam bo omogočilo dostop do vseh površin.

Koraki za Čiščenje Kopalnice

1. Čiščenje Umivalnika: Umivalnik in pipa sta med najbolj uporabljenimi površinami v kopalnici. Nanesite čistilo za kopalnico ali večnamensko čistilo na umivalnik in pipo. S krtačo ali gobico odstranite vso umazanijo in ostanke mila. Posebno pozornost posvetite odtoku, kjer se lahko nabira umazanija. Na koncu vse površine dobro sperite z vodo in obrišite do suhega.

2. Čiščenje WC Školjke: Za čiščenje WC školjke uporabite dezinfekcijsko sredstvo ali belilo. Nanesite ga na notranjo stran školjke in pustite delovati nekaj minut. S krtačo za WC temeljito očistite notranjost školjke, vključno z robom. Ne pozabite očistiti tudi zunanjih delov školjke in splakovalnika. Po čiščenju dobro sperite z vodo.

3. Čiščenje Kadi ali Tuš Kabine: Kadi in tuš kabine se pogosto soočajo z nabiranjem mila, vodnega kamna in plesni. Nanesite čistilo za kopalnico ali razmaščevalec na površine in pustite delovati nekaj minut. S krtačo ali gobico odstranite umazanijo in obloge. Posebno pozornost posvetite fugam in robovom, kjer se lahko nabira plesen. Po čiščenju vse površine dobro sperite z vodo.

4. Čiščenje Ploščic in Fug: Ploščice in fuge redno čistite, da preprečite nabiranje umazanije in plesni. Uporabite čistilo za ploščice ali raztopino kisa in vode (v razmerju 1:1). S krtačo za fuge temeljito očistite fugne linije. Ploščice obrišite z gobico ali krpo iz mikrovlaken. Po čiščenju vse površine sperite z vodo.

5. Čiščenje Ogledal in Steklenih Površin: Uporabite čistilo za steklo in mehko krpo ali papirnate brisače za čiščenje ogledal in steklenih površin. Nanesite čistilo in obrišite z krožnimi gibi, da odstranite madeže in sledi prstov.

6. Čiščenje Tal: Pometite ali posesajte tla, da odstranite umazanijo in lase. Nato tla pomijte z ustreznim čistilom za vašo talno oblogo. Posebno pozornost posvetite robovom in kotom, kjer se lahko nabira umazanija.

Nasveti za Vzdrževanje Čiste Kopalnice

 • Redno Čiščenje: Redno čistite kopalnico, da preprečite nabiranje umazanije in plesni.
 • Prezračevanje: Po vsaki uporabi tuša ali kadi poskrbite za prezračevanje kopalnice, da preprečite nabiranje vlage in plesni.
 • Uporaba Preprog: Uporabite preproge, ki jih lahko redno perete, da zmanjšate nabiranje umazanije na tleh.

Zaključek

Čiščenje kopalnice je ključno za ohranjanje higiene in prijetnega bivalnega prostora. S pravim pristopom in rednim vzdrževanjem lahko vaša kopalnica ostane čista, sveža in vabljiva. Sledite tem korakom in nasvetom ter uživajte v bleščeče čisti kopalnici, kjer se boste vedno počutili sproščeno in udobno.

Deli nasvet s prijatelji:

Uporabljamo piškotke, da izboljšamo vaše brskanje, prikažemo prilagojene oglase ali vsebino ter analiziramo naš promet. S klikom na “Sprejmi & Zapri” soglašate z našo uporabo piškotkov.