Piškotki

Zadnja posodobitev: 16. maj 2024.

Ta Pravilnik o piškotkih pojasnjuje, kako uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, da vas prepoznamo, ko obiščete našo spletno stran na https://superbabi.si (“Spletna stran”). Pojasnjuje, kaj so te tehnologije in zakaj jih uporabljamo, ter vaše pravice do nadzora naše uporabe le-teh.

V nekaterih primerih lahko uporabljamo piškotke za zbiranje osebnih podatkov ali pa ti postanejo osebni podatki, če jih združimo z drugimi informacijami.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se namestijo na vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno stran. Piškotki so široko uporabljeni s strani lastnikov spletnih strani, da bi njihove spletne strani delovale ali delovale bolj učinkovito, pa tudi za zagotavljanje informacij o poročanju.

Piškotki, ki jih nastavi lastnik spletne strani (v tem primeru doge-inspired), imenujemo “piškotki prve stranke”. Piškotki, ki jih nastavijo stranke druge kot lastnik spletne strani, imenujemo “piškotki tretjih strank”. Piškotki tretjih strank omogočajo, da se funkcije ali funkcionalnosti tretjih strank zagotavljajo na ali preko spletne strani (npr. oglaševanje, interaktivna vsebina in analitika). Stranke, ki nastavijo te piškotke tretjih strank, lahko prepoznajo vaš računalnik tako, ko obišče spletno stran vprašanja, kot tudi, ko obišče določene druge spletne strani.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Uporabljamo piškotke prve in tretje stranke iz več razlogov. Nekateri piškotki so potrebni iz tehničnih razlogov, da naša spletna stran deluje, in te imenujemo “nujno potrebni” ali “strogo potrebni” piškotki. Drugi piškotki nam omogočajo sledenje in ciljanje interesov naših uporabnikov, da izboljšamo izkušnjo naših spletnih lastnosti. Tretje stranke prek naše spletne strani postrežejo s piškotki za oglaševanje, analitiko in druge namene. To je podrobneje opisano spodaj.

Kako lahko nadziram piškotke?

Imate pravico, da se odločite, ali boste sprejeli ali zavrnili piškotke. Svoje pravice do piškotkov lahko uveljavljate tako, da nastavite svoje preference v upravitelju soglasja za piškotke. Upravitelj soglasja za piškotke vam omogoča izbiro kategorij piškotkov, ki jih sprejemate ali zavračate. Nujno potrebne piškotke ni mogoče zavrniti, saj so strogo potrebni za zagotavljanje storitev.

Upravitelja soglasja za piškotke najdete v obvestilnem pasu in na naši spletni strani. Če se odločite za zavrnitev piškotkov, lahko še vedno uporabljate našo spletno stran, čeprav bo vaš dostop do nekaterih funkcionalnosti in območij naše spletne strani omejen. Prav tako lahko nastavite ali spremenite nadzorne elemente svojega spletnega brskalnika, da sprejmete ali zavrnete piškotke.

Konkretne vrste piškotkov prve in tretje stranke, ki se strežejo prek naše spletne strani, in nameni, ki jih izvajajo, so opisani v spodnji tabeli (prosim, upoštevajte, da se lahko konkretne piškotke, ki se strežejo, razlikujejo glede na specifične spletne lastnosti, ki jih obiščete):

Piškotki ki jih uporablja stran superbabi.si

 • woocommerce_cart_hash: Pomaga vaši spletni strani ugotoviti, kdaj se vsebina/podatki nakupovalne košarice spremeni.
 • woocommerce_items_in_cart: Pomaga vaši spletni strani ugotoviti, kdaj se vsebina/podatki nakupovalne košarice spremeni.
 • wp_woocommerce_session_: Vsebuje edinstveno kodo za vsakega kupca, tako da se spletna stran lahko spomni podatkov nakupovalne košarice za trenutni obisk.
 • woocommerce_recently_viewed: Beleži, katere izdelke je uporabnik nedavno ogledal, da lahko deluje oddelek za nedavno ogledane izdelke.
 • comment_author_{HASH}: To si zapomni ime komentatorja.
 • comment_author_email_{HASH}: To si zapomni e-poštni naslov komentatorja, če je bil naveden.
 • comment_author_url_{HASH}: To si zapomni spletno stran komentatorja, če je bila navedena.


Oglaševalski piškotki:

Ti piškotki se uporabljajo za bolj relevantna oglaševalska sporočila. Opravljajo funkcije, kot so preprečevanje neprekinjenega ponovnega pojavljanja istega oglasa, zagotavljanje pravilnega prikaza oglasov za oglaševalce in v nekaterih primerih izbiranje oglasov na podlagi vaših interesov.

 

Nekategorizirani piškotki:

To so piškotki, ki še niso bili razvrščeni. V postopku smo razvrščanja teh piškotkov s pomočjo njihovih ponudnikov.

 • wpEmojiSettingsSupports ( je povezan s podporo za emojije na spletni strani, ki temelji na platformi za kreiranje spletne strani. Ta piškotek hrani informacije o tem, ali brskalnik podpira uporabo emojijev na spletnem mestu, kar lahko vpliva na to, ali so emojiji pravilno prikazani ali ne.)
 • PH_HPXY_CHECK (se uporablja za varnostne namene, zlasti za preprečevanje grobih silovitih napadov na spletno mesto. Ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika, temveč deluje kot del varnostnega sistema za zaščito spletnega mesta pred takimi napadi.)
 • elementor (ta piškotek hrani informacije o uporabniških nastavitvah ali dejavnostih, povezanih z uporabo Elementorja za urejanje ali prikazovanje vsebin na spletni strani. Lahko se uporablja za zagotavljanje funkcionalnosti ali za analizo uporabniške izkušnje na spletni strani, ki jo je ustvarjena z Elementorjem – pripomoček za ustvaranje spletnih strani)


Kako lahko nadzorujem piškotke v svojem brskalniku?

Ker se načini, kako lahko zavrnete piškotke preko nadzornih elementov spletnega brskalnika, razlikujejo od brskalnika do brskalnika, obiščite meni za pomoč svojega brskalnika za več informacij. Spodaj je informacija o tem, kako upravljati piškotke v najbolj priljubljenih brskalnikih:

 • Chrome
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • Safari
 • Edge
 • Opera


Poleg tega večina oglaševalskih omrežij ponuja možnost, da se odjavite od ciljanega oglaševanja. Če želite izvedeti več informacij, obiščite:

 • Evropsko interaktivno
 • Digital Advertising Alliance 
 

Kaj pa druge tehnologije sledenja, kot so spletni žarki?

Piškotki niso edini način za prepoznavanje ali sledenje obiskovalcem spletnega mesta. Občasno lahko uporabimo tudi druge podobne tehnologije, kot so spletni žarki (včasih imenovani tudi “sledilni piksli” ali “jasni gif-i”). To so majhne grafike datoteke, ki vsebujejo edinstven identifikator, ki nam omogoča prepoznavanje, ko nekdo obišče našo spletno stran ali odpre e-pošto, ki vključuje te elemente. To nam omogoča, na primer, spremljanje vzorcev prometa uporabnikov od ene strani znotraj spletnega mesta do druge, dostavo ali komunikacijo s piškotki, razumevanje, ali ste na spletno mesto prišli iz spletnega oglasa, prikazanega na spletnem mestu tretje strani, izboljšanje zmogljivosti spletnega mesta in merjenje uspešnosti kampanj e-poštnega marketinga. V mnogih primerih so te tehnologije odvisne od piškotkov, da pravilno delujejo, zato zavrnitev piškotkov lahko poslabša njihovo delovanje.

Ali uporabljate Flash piškotke ali lokalne skupne objekte?

Spletne strani lahko uporabljajo tudi tako imenovane “Flash piškotke” (znane tudi kot lokalni skupni objekti ali “LSO-ji”) za zbiranje in shranjevanje informacij o vaši uporabi naših storitev, preprečevanje goljufij in druge operacije spletnega mesta.

Če ne želite, da se Flash piškotki shranijo na vašem računalniku, lahko prilagodite nastavitve svojega Flash predvajalnika, da blokirate shranjevanje Flash piškotkov s pomočjo orodij, ki so vključena v panel nastavitev spletnega mesta za shranjevanje. Flash piškotke lahko nadzirate tudi tako, da obiščete panel globalnih nastavitev za shranjevanje in sledite navodilom (ki vključujejo navodila, kako izbrisati obstoječe Flash piškotke (imenovane “informacije” na spletnem mestu Macromedia), kako preprečiti, da bi se Flash LSO-ji shranjevali na vaš računalnik brez vašega dovoljenja, in (za Flash Player 8 in novejše) kako blokirati Flash piškotke, ki jih ne dostavlja upravljavec strani, na kateri ste trenutno).

Prosimo, upoštevajte, da nastavitev Flash predvajalnika za omejevanje ali omejevanje sprejemanja Flash piškotkov lahko zmanjša ali ovira funkcionalnost nekaterih Flash aplikacij, vključno, po možnosti, Flash aplikacij, uporabljenih v povezavi z našimi storitvami ali spletno vsebino.

Ciljano oglaševanje?

Tretje stranke lahko na vaš računalnik ali mobilno napravo postrežejo s piškotki za prikazovanje oglaševanja prek naše spletne strani. Te družbe lahko uporabljajo informacije o vaših obiskih te in drugih spletnih mestih, da vam zagotovijo ustrezno oglaševanje o blagu in storitvah, ki bi vas lahko zanimale. Lahko tudi uporabljajo tehnologijo, ki se uporablja za merjenje učinkovitosti oglasov. To lahko dosežejo z uporabo piškotkov ali spletnih žarkov za zbiranje informacij o vaših obiskih te in drugih spletnih mestih, da vam zagotovijo ustrezno oglaševanje o blagu in storitvah, ki bi vas lahko zanimale. Informacije, zbrane prek tega postopka, nam ali njim ne omogočajo prepoznati vašega imena, kontaktnih podatkov ali drugih podrobnosti, ki vas neposredno identificirajo, razen če se odločite za njihovo posredovanje.

Kako pogosto bomo posodabljali ta pravilnik o piškotkih?

Ta Pravilnik o piškotkih lahko posodabljamo od časa do časa, da odražamo na primer spremembe piškotkov, ki jih uporabljamo, ali zaradi drugih operativnih, pravnih ali regulatornih razlogov. Redno obiščite ta Pravilnik o piškotkih, da ostanete obveščeni o naši uporabi piškotkov in sorodnih tehnologijah.

Datum na vrhu tega Pravilnika o piškotkih označuje, kdaj je bil nazadnje posodobljen.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Če imate kakršna koli vprašanja o naši uporabi piškotkov ali drugih tehnologij, nam pišite na elektronski naslov info@superbabi.si

Uporabljamo piškotke, da izboljšamo vaše brskanje, prikažemo prilagojene oglase ali vsebino ter analiziramo naš promet. S klikom na “Sprejmi & Zapri” soglašate z našo uporabo piškotkov.