Domači jabolčni kis je naravni fermentiran izdelek, pripravljen iz svežih jabolk, običajno brez dodatkov in konzervansov. Jabolka se najprej zmeljejo v jabolčno kašo, ki nato fermentira v alkohol. V drugi fazi fermentacije alkohol postopoma postane ocetna kislina, kar daje kisu značilen kiselkast okus. Domači jabolčni kis pogosto vsebuje t.i. “mati kisa” – naravne encime, bakterije in hranila, ki so koristna za prebavo in zdravje.
Poleg edinstvenega, sadnega okusa je domači jabolčni kis priljubljen zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Uporablja se za izboljšanje prebave, razstrupljanje telesa, uravnavanje krvnega sladkorja ter kot dodatek solatam in omakam za bogatejši okus.
Uporabnik storitev na superbabi. kot stranka, naročnik
Uporabljamo piškotke, da izboljšamo vaše brskanje, prikažemo prilagojene oglase ali vsebino ter analiziramo naš promet. S klikom na “Sprejmi & Zapri” soglašate z našo uporabo piškotkov.